La Muraglia is centraal gelegen ten opzichte van verschillende locaties die allemaal interessant zijn om te bezoeken en biedt het voordeel van de rust van het platteland aan zee.

De zee, schoon en kalm, biedt stranden met zeer fijn goudkleurig zand waar u lange en ontspannende wandelingen kunt maken, schelpen kunt verzamelen en steeds veranderende en fascinerende zonsondergangen kunt bewonderen.

De oude naam van de stad was Mazzarelli, wat is afgeleid van het Arabische Marsa A’Rillah, wat kleine landingsplaats betekent. Aan het einde van de 16e eeuw werd de Torre Cabrera naast de oude haven gebouwd voor defensieve doeleinden. Binnen enkele decennia werd een woonkern gevormd die, vanwege zijn ligging in een moerassig gebied nabij de monding van de Irminio-rivier, die pas in de 18e eeuw werd drooggelegd, geen significante demografische en economische ontwikkeling doormaakte. Mazzarelli begon pas te bloeien in de 19e eeuw, toen de peksteenhandel bloeide, vooral met Engelse kooplieden, en sint-jansbrood.

In 1928, door de wil van de fascistische hiërarch Filippo Pennavaria, werd de naam omgezet in de huidige Marina di Ragusa. Na de oorlog beleefde Marina di Ragusa een hausse op de huizenmarkt, dankzij de bouw van een groot aantal tweede huizen aan zee door de Ragusanen en de inwoners van de naburige gemeenten.

-wikipedia

Categorieën: OMGEVING