La Muraglia is centraal gelegen ten opzichte van verschillende locaties die allemaal interessant zijn om te bezoeken en biedt het voordeel van de rust van het platteland aan zee.

Het “Castello di Donnafugata”, op tien minuten afstand, vertegenwoordigt een van de meest indrukwekkende zomerresidenties van de Siciliaanse adel van de negentiende eeuw, werd ontworpen met de lijnen van een neogotisch kasteel en is een onlosmakelijk onderdeel van het laatromantische park -tuin.

Het huidige gebouw is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een weelderige adellijke residentie uit het einde van de 19e eeuw. De residentie keek uit op wat de bezittingen waren van de rijke familie Arezzo De Spuches. Vanaf het moment dat u aankomt, onthult het kasteel zijn weelde: het gebouw beslaat een oppervlakte van meer dan 7500 vierkante meter verdeeld over 3 verdiepingen in neogotische stijl, bekroond door twee zijtorens en verwelkomt bezoekers.

-wikipedia

Categorieën: OMGEVING