Inbegrepen tussen de territoria van Avola, Noto en Syracuse, in de provincie Syracuse, op Sicilië. Het natuurreservaat Cavagrande del Cassibile is een beschermd natuurgebied gelegen in de gemeenten Avola, Noto en Syracuse, in de provincie Syracuse. Het reservaat werd opgericht in 1990 (DA van 13 juli), beheerd door Staatsbosbeheer van de Siciliaanse regio; het zal naar verwachting worden opgenomen in het Iblei National Park-gebied, dat momenteel in ontwikkeling is. Het reservaat is opgericht met als doel de verschillende rijkdommen van zijn grondgebied te behouden, zowel vanuit een naturalistisch landschapsoogpunt als vanuit een archeologisch en antropologisch oogpunt, aangezien het hele gebied al duizenden jaren bewoond is en er belangrijke getuigenissen zijn achtergelaten in graven en artefacten. Verdedigd door de ontoegankelijke overhangende muren van de steengroeve en door de nabijheid van het water, bouwden de Sicani, de eerste bekende bewoners van deze plaats, een necropolis, die vandaag de dag nog steeds moeilijk te bereiken is.

-wikipedia

Categorieën: OMGEVING