Modica, ongeveer 20 minuten van La Muraglia, is een stad van neolithische oorsprong en behoort tot de meest pittoreske in de provincie en in heel Sicilië; het uiterlijk is voornamelijk laatbarok daterend uit de na-aardbeving van 1693, de aanwezigheid van pittoreske steegjes en smalle straatjes vol oude winkeltjes, hutten en rijke gebouwen maken Modica tot een unieke en fascinerende stad. Bijzonder belangrijk zijn de prachtige kerken van S. Giorgio die dateren uit de vroege Middeleeuwen, de kerk van Carmine, S. Maria di Betlemme, S. Pietro en vele anderen die ontdekt en bezocht moeten worden.

Vanwege zijn meesterwerken werd de stad in 2002, samen met enkele centra van de Val di Noto, opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Het staat ook bekend om de bereiding van de typische chocolade.

-wikipedia

Categorieën: OMGEVING